Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΛΟΥΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΣΤΕΓΩΝ;


Σήμα κινδύνου εκπέμπει το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, καθώς με δικαστική απόφαση απορρίφθηκε η αίτηση για προσωρινή παραμονή των συμβασιούχων που εργάζονται σε αυτό. Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του προβλήματος, αξίζει να αναφερθεί ότι απο τα 85 άτομα που εργάζονται στο ίδρυμα, τα 61 είναι συμβασιούχοι. Γίνεται, επομένως, άμεσα αντιληπτό το θέμα επιβίωσης του ίδιου του Ιδρύματος, καθώς οι λιγοστοί μόνιμοι υπάλληλοι θα αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες που χρειάζονται εξυπηρέτηση.
Πρώτη και άμεση επίπτωση είναι η ματαίωση της έναρξης λειτουργίας του Ξενώνα Υπερηλίκων στα Πατήσια, του Κέντρου για άτομα με ειδικές ανάγκες στην Κολοκυνθού και του Κοινωνικού Φαρμακείου στη Βαρβάκειο, με αποτέλεσμα οι δύσκολες ζωές των μειονεκτούντων συμπολιτών μας να δυσκολεύουν έτι περαιτέρω.
Ευτυχώς, παρά τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, η ανθρωπιά δεν φαίνεται να έχει χαθεί. Έτσι, με την εθελοντική συμμετοχή πολλών συμβασιούχων, θα συνεχίσει να λειτουργεί το Κέντρο Σίτισης, που σιτίζει καθημερινά γύρω στα 1500 άτομα, και θα διοργανωθούν η χριστουγεννιάτικη και πρωτοχρονιάτικη εορταγορά του Ιδρύματος. Το θέμα είναι τι θα γίνει μετά το πέρας των εορτών. Το αδιάφορο ελληνικό κράτος θα συνεχίσει να ποντάρει στην καλή θέληση των συμπολιτών του και θα αφήσει στην τύχη τους και στο έλεος ουσιαστικά τους άμεσα χρήζοντες βοηθείας πολίτες του;;; Ή θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα, όπως κατά το Σύνταγμα οφείλει να πράττει; Οι επόμενες μέρες θα δείξουν...

Επιμέλεια: Μιχάλης Χορευτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: