Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Αυτά γίνονται μόνο στην Ελλαδίτσα!

 Η χθεσινή νίκη της ΑΕΚ έναντι στον Ολυμπιακό, σίγουρα ήταν μια άκρως δίκαιη επικράτηση από τους κιτρινόμαυρους. Ο διαιτητής της αναμέτρησης και οι βοηθοί του όμως υπέπεσαν σε πολλά λάθη, κάτι που θα μπορούσε ακόμη και να επηρεάσει το αποτέλεσμα του αγώνα, και για τις δυο ομάδες.


Η φάση που σίγουρα θα ταξιδέψει με απορία στις τηλεοπτικές οθόνες όλου του κόσμου, δε μπορεί να είναι άλλη από εκείνη του γκολ της Ένωσης. Μια φάση που μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συνεχίζει να παίζεται ποδόσφαιρο, με μια φωτοβολίδα να καίγεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου. Ο άρχοντας την αναμέτρησης για ακόμη μία φάση στο χθεσινό αγώνα τα έκανε μαντάρα, ενώ είδε τη φωτοβολίδα να πέφτει μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, άφησε τη φάση να εξελιχτεί και βέβαια η ΑΕΚ πέτυχε το γκολ και πήρε τη νίκη. Για σκεφτείτε τι θα είχε γίνει αν αυτό το συμβάν είχε λάβει δράση στην Αγγλία; Ο διαιτητής θα είχε πάρει τους βοηθούς του και θα είχε πάει στα αποδυτήρια κηρύσσοντας οριστική διακοπή του αγώνα γράφοντας τα πάντα βέβαια στο φύλλο αγώνα. Και να είστε σίγουροι πως η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα είχε περιλάβει για τα καλά όποιο γήπεδο δημιουργούσε τέτοιου είδους φαινόμενα.Φαινόμενα βέβαια που μη ξεχνάμε πως δε γίνονται μόνο από τους οπαδούς της Ένωσης. Τα καλά παιδιά της Τούμπας, του Καραΐσκάκης, του ΟΑΚΑ με τους πράσινους εντός έδρας και άλλα πολλά έχουν δημιουργήσει πολλές φορές τέτοια γεγονότα πηγαίνοντας το ποδόσφαιρο μας χρόνια πίσω.

Ο Σιδηρόπουλος είχε προλάβει να κάνει και άλλα σφάλματα στα σφυρίγματά του "σφάζοντας" και τις δύο μεγάλες αυτές ομάδες. Η φάση του πέναλτι που κερδίζει ο Πάντελιτς και εκτελεί άστοχα ο Ντουντού, είναι από τις φάσεις που αν ήταν αυτό, θα μπορούσε να δίνεται τουλάχιστον δέκα φορές σε κάθε αγώνα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί πέναλτι ακόμα και αν υπάρχει επαφή, καθώς ο Πάντελιτς πέφτει τελείως μόνος του. Από κει και πέρα, παράπονα για πολλές κάρτες και αποβολές είχαν και οι 2 ομάδες. Σημαντικά παράπονα επίσης έχουν και οι 2 ομάδες από τους βοηθούς του διαιτητή που και αυτοί υπέπεσαν σε πολλά και σοβαρά λάθη, σταματώντας φάσεις ως οφ σάιντ και για τους 2 αντιπάλους που σίγουρα κάποια από αυτές θα μπορούσε να είναι κάποιο γκολ.

Με τέτοιες διαιτησίες και βέβαια συμπεριφορές γηπέδων, τα ντέρμπι μειώνονται ως αξία για το ελληνικό ποδόσφαιρο και γίνονται θύματα όλης αυτής της κατάστασης, που "σκοτώνει" παιχνίδι με παιχνίδι την αθλητική μας περηφάνιας ως λαός. Μπορεί να αγαπάμε πολύ τον "Βασιλιά των Σπορ" αλλά δε ξέρουμε να τον τιμάμε και να τον προστατεύουμε. Μιλάω για όλους...Ολυμπιακούς, Παναθηναϊκούς, Αεκτζήδες, Παοκτζήδες,διαιτητές, ΕΠΟ, παράγοντες, ΌΛΟΥΣ!

Επιμέλεια : Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: