Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΙ

Aνατριχιαστικές καταγγελίες κατά της Διοίκησης του Δρομοκαϊτειου Νοσοκομείου Ψυχικών Ασθενειών είδαν το φώς της δημοσιότητας. Με κατεπείγουσα επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο, δέκα ιατροί του χώρου της ψυχικής υγείας, προβαίνουν σε ανατριχιαστικές καταγγελίες. Συγκεκριμένα, καταγγέλλουν τη Διοίκηση του Ιδρύματος ότι προωθεί τον εγκλεισμό των ασθενών επί μακρόν στις πτέρυγές του, έτσι ώστε να αυξήσει τις εισπράξεις για τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου από τα καταβαλλόμενα νοσήλεια.
Έτσι, αντί να προωθεί την αποϊδρυματοποίηση των ασθενών, εφαρμόζοντας πολλές φορές και εξωνοσοκομειακά προγράμματα, που στις ευρωπαϊκές χώρες είναι ο κανόνας, αντιθέτως τους στοιβάζει στις πτέρυγες των χρονίων, με αποτέλεσμα η έξοδός τους να βραδυπορεί.
Η επιστολή αυτή οφείλει να αποτελέσει αντικείμενο άμεσης μέριμνας του Υπουργού, ο οποίος πρέπει να παρέμβει άμεσα και να ασκήσει εξονυχιστικό έλεγχο στο Ίδρυμα, προκειμένου να διαπιστώσει αν τα αναγραφόμενα σε αυτή ευσταθούν. Παρέλκει επομένως οποιοδήποτε επιπλέον σχόλιο. Το μόνο που μπορούμε, είναι να ευχηθούμε οι καταγγελίες αυτές να είναι αβάσιμες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, πραγματικά οδηγούμαστε πολλά χρόνια πίσω, με τα φαντάσματα του παρελθόντος να χαμογελάνε...

Επιμέλεια: Μιχάλης Χορευτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: