Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Απαισιόδοξα πρόσωπα και το 2011...

Όχι άλλο στα απαισιόδοξα πρόσωπα που βρήκε το 2011 με το που μπήκε. Βαρέθηκα να βλέπω όπου πηγαίνω αυτές τις μέρες κατεβασμένα κεφάλια, άτομα που υποφέρουν οικονομικά, άτομα που δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει, άτομα που έμειναν χωρίς δουλειά και μάλιστα πριν την αλλαγή του χρόνου, έτσι για να μην πάρουν και τα δικαιώματά τους από την νέα χρονιά(ξέρετε...δώρα, άδειες, μισθούς κ.τ.λ.).


Κάθε χρονιά τέτοιες μέρες οι Έλληνες και όχι μόνο, βρίσκονταν σε εξαιρετική διάθεση, γεμάτοι χαρά, ευτυχία και όμορφες οικογενειακές "ζεστές" στιγμές αφήνοντας έξω για λίγες μέρες τους πονοκεφάλους που τους ταλαιπωρούν όλη την χρονιά. Φέτος δεν έγινε το ίδιο και αν κάποιοι το έκαναν, είναι ίσως γιατί ακόμα δεν τους έχει χτυπήσει την πόρτα το ΔΝΤ. Για να μην παρεξηγηθώ, μιλώ για τα άτομα που ούτε έχασαν την δουλειά τους λόγω περικοπών και οικονομικής κρίσης, ούτε επηρεάστηκαν(ακόμα) από τα μέτρα της Κυβέρνησης για την διασφάλιση του Εθνικού μας συμφέροντος. Οι πιο πολλοί όμως δυστυχώς είμαστε εμφανώς επηρεασμένοι γύρω από αυτό το μαύρο σύννεφο που σκεπάζει την Ελλάδα και οι φετινές Γιορτές δεν είχαν τόσο πολύ χρώμα όπως τις προηγούμενες χρονιές. Άκουσα από πολλά άτομα την φράση: "Άμα δεν πάει καλά η χώρα σου και μέρα με τη μέρα "βουλιάζει" οικονομικά που να κάνεις Γιορτές;". Άδικο έχουν; Δεν νομίζω. Είμαι σίγουρος πως και πολλοί από εσάς συμμερίζεστε αυτή την άποψη και μόνο άδικο δεν έχετε. Δεν είναι δυνατόν να "σβήνει" ο τόπος που γεννήθηκες και μεγάλωσες και εσύ να κάνεις πως δεν τρέχει τίποτα!Δεν γίνεται!

Το γεγονός αυτό λοιπόν έκανε πολύ κόσμο να μην γιορτάζει όπως αρμόζει σε όλους μας τα φετινά Χριστούγεννα, δίχως πολλά πολλά πέρασε τις γιορτές ο κόσμος και αυτό ήταν. Είπαμε και πιο πάνω, όχι όλοι, οι περισσότεροι όμως ναι, καθώς από όσο ενημερώθηκα, τα μπουζούκια, τα ρεμπετάδικα και τα κλαμπάκια μόνο άδεια δεν ήταν, και μάλιστα έχοντας περσινές τιμές. Κάποιοι είχαν και διάθεση και χρήμα για να βγουν και να γλεντήσουν, όσο και για να ψωνίσουν δωράκια για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Το θέμα είναι τι γίνεται με τους πολλούς που δεν είχαν και δεν έκαναν ότι έκαναν οι λίγοι; Τι έκανε η πολιτεία για αυτούς; Τα δώρα της ήταν μόνο αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, φόροι, ανεβασμένο ΦΠΑ και ένα σωρό άλλα τέτοια που σκοτώνουν κάθε πολίτη; Ωραία Κυβέρνηση κ. Γιωργάκη μας. Μπράβο! Και στα ανώτερα!

Τέλος, θα ήθελα να πιάσω και λίγο στο στόμα μου τους ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων και μαγαζιών αλλά και αυτούς στον τομέα της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης, που για μένα είναι απαράδεκτοι για δύο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει για την "κλάψα" που τους δέρνει, δηλώνοντας πεσμένη η αγορά φέτος,  δεν πουλήσαμε τίποτα και ένα κάρο άλλα τέτοια. Και εγώ ρωτάω λοιπόν...Τι κάνατε για να πουλήσετε κύριοι επιχειρηματίες; ε; Πως βοηθήσατε τον κόσμο να έρθει να σας κάνει τζίρο; Ανεβάζοντας τις τιμές στα ύψη ή στην καλύτερη διατηρήσατε τις περσινές τιμές; Με τι λεφτά να  έρθει ο κόσμος να ψωνίσει; Δεύτερον, αν κάνατε κάτι να καταλάβει ο κόσμος ότι προσπαθείτε να βοηθήσετε τους πελάτες σας κατεβάζοντας έστω λίγο τις τιμές θα είχατε διαφορετικό αποτέλεσμα προς το καλύτερο βέβαιο. Κάτι θα κάνατε, δε μπορεί. Ο κόσμος βλέπει και καταλαβαίνει να ξέρετε. Δεν πήγα ούτε σε ένα εμπορικό κέντρο από τα γνωστά της Αθήνας και να είδα καλές τιμές ή κατεβασμένες έστω και λίγο. Από το να πουλήσετε πολλά και να βγάλετε έστω λίγα, διαλέξατε να μην πουλήσετε και να μην βγάλετε. Δικό σας πρόβλημα λοιπόν...

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω σε όλους τους "πονεμένους" της άσχημης οικονομικής κατάστασης της χώρας μας να προσπαθήσουν να ξεχάσουν όσο γίνεται τα δύσκολα προβλήματα που τους απασχολούν στον οικονομικό τομέα και να δώσουν βάση και προτεραιότητα στον παράγοντα της Υγείας, που να ξέρετε είναι ο πιο σημαντικός από όλους, αφού χωρίς υγεία, και χρήματα να έχεις, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Πάνω απ'όλα υγεία λοιπόν, καλή χρονιά σε όλους μας και ότι καλύτερο...

                                                                                             Με σεβασμό,
                                                                                                        Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: