Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ALTER!

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα του Alter.

Οι πληροφορίες λένε οτι ο Κουρής βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με δύο τράπεζες για να πάρει δάνειο. Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει και στους όρους του δανείου, μεταξύ των οποίων δυστυχώς προβλέπονται 235 απολύσεις, δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων.


Ήδη η διευθύντρια ανθρωπίνου δυναμικού κυρία Γοργόλη έχει παραδώσει στον Κουρή τη λίστα με τις αποδοχές ΟΛΩΝ των εργαζομένων στο κανάλι.

Την ίδια ώρα Σφαέλος Κοσμόπουλος και Γιαννίκος προσπαθούν να διασώσουν τα ακριβοπληρωμένα μέλη της "ομάδας του Star" που τα είχαν τοποθετήσει σε επιτελικές θέσεις κλειδιά του καναλιού. Οχι τίποτα άλλο έχουν και σπίτια που έχτισαν να ξεχρεώσουν οι άνθρωποι...

Κανένας δνε ξέρει ποιοι θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν τηλεφώνημα απο την γραμματέα της κυρίας Γοργόλη, να περάσουν απο το λογιστήριο για να υπογράψουν την καταγγελία της σύμβασής τους και να εισπράξουν την αποζημίωση τους.

Ταυτοχρόνως θα ειδοποιούνται και οι επόμενοι στη λίστα των απολύσεων ώστε να έχουν το δικαίωμα με αυτό τον τρόπο να τους δώσουν μειωμένη αποζημίωση όπως προβλέπει ο νέος νόμος των καλόπαιδων του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας μέσα στους πρώτους που θα δουν την έξοδο απο το Alter είναι οι συνάδελφοι που ταυτοχρόνως εργάζονται και στην ΕΡΤ και όλα αυτά τα χρόνια το είχαν δίπορτο.

Οι απολύσεις πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εως το Πάσχα ώστε να μπορέσει εν συνεχεία ο Κουρής να πουλήσει (για τρίτη φορά) το κανάλι σε όποιους βρει να πιάσει κορόϊδα όπως έκανε με τον Αθανασούλη.

Το πρόγραμμα του καναλιού θα διαμορφωθεί εκ νέου με αρκετά συμπιεσμένο οικονομικό budget και πολλές ελληνικές βιντεοταινίες με Τσάκωνα, Μιχαλόπουλο, Φιλίνη και Μάρκο Σεφερλή. Εκπομπές lifestyle ανάλαφρες και δήθεν ενημερωτικές που παρουσίαζαν "χαρισματικές" κοπελίτσες θα κοπούν.

Απαραίτητη προυπόθεση για να πουλήσει το κανάλι ο Κουρής είναι να έχει ελάχιστο μηνιαίο κόστος. Στη νέα αυτή φάση ενεργό ρόλο αναμένεται να παίξουν οι άνθρωποι του Κουρή (Λάμπρος Παπαγεωργίου) που όλα αυτά τα χρόνια παρέμεναν περοπλισμένοι και σε αδράνεια απο την ομάδα Γιαννίκου.

Με λίγα λόγια το 2011 θα είναι μια πολύ πιο δύσκολη χρονιά για τους εργαζόμενους στο Alter και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ γενικότερα. Ένα είναι σίγουρο και κρατήστε το: το Alter δεν πρόκειται να κλείσει...

Θυμηθείτε τι είχε γίνει με τον Alpha του Γιαννάκη του Αλαφούζου το 1994 που είχε αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους οκτώ μήνες και καθημερινά ζούσε με το άγχος οτι θα έπεφτε μαυρο στις οθόνες. Τελικά και το κανάλι δεν έκλεισε και ο Αλαφούζος τσέπωσε αρκετά λεφτά απο την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στον αχυράνθρωπο του ΠΑΣΟΚ.


πηγή:http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2011/01/blog-post_03.html
Επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: