Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

"ΦΡΑΧΤΗΣ ΟΝΕΙΡΩΝ"

Σε ένα μέτρο δίχως ανθρωπιά,αναγκάζεται να καταφύγει η κυβέρνηση της Ελλάδος για την μετανάστευσή.Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας έχει δεχθεί ένα αριθμό προσφύγων που δυστυχώς δε μπορεί να αντέξει και να τους εντάξει στη κοινωνία. Τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας ,οι οποίες  είχαν παραμελήσει το πρόβλημα και το άφησαν να ισχυροποιηθεί και να αναπτυχθεί.
Φυσικά ένα μερίδιο ευθύνης έχουν και οι άλλες χώρες της Ευρώπης που έχουν κλείσει τα σύνορά τους και δεν επιτρέπουν την δίκαιη κατανομή προσφύγων σε χώρες της Ευρώπης.Έτσι η χώρα μας θα δημιουργήσει στον Έβρο,μίας και αυτή είναι η ανοικτή είσοδο για τους πρόσφυγες,ένα φράκτη όπου θα προσπαθήσει να μειώσει την "παράνομη"μετανάστευση.Φυσικά δεν ΄κατακρίνω την απόφαση της κυβέρνησης να πάρει μέτρα για τους πρόσφυγες ,αλλά κρίνω το απαράδεκτο μέτρο που αποφάσισε να πάρει.Το να δημιουργήσεις ένα φράκτη που θα εγκλωβίζει αλλά και πολλές φορές θα σκοτώνει ανθρώπινες ψυχές είναι απάνθρωπο.
  Οι κυβερνήσεις όλων των χωρών θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι άνθρωποι που αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους δε το κάνουν για διακοπές ,αλλά για λόγους επιβίωσης.
  Η κυβέρνηση μας θα πρέπει να πάρει μέτρα για τους πρόσφυγες,μιας και το κέντρο της Αθήνας μοιάζει σαν μια πόλη υπανάπτυκτοι και όχι σαν μια πόλη ευρωπαϊκή,αλλά μέτρα που θα είναι ανθρώπινα και όχι βάρβαρα.
Επιμέλεια:Τάσος Παπαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: