Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Ανοιχτός ο δρόμος για την Βαρκελώνη...


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 2μ.μ. στη Βαρκελώνη η κλήρωση για τη φάση των 16 ομάδων της Ευρωλίγκας, με την κληροτίδα να...ευνοεί Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο έργο τους για πρόκριση στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί 6 με 8 Μαϊου στο Palau Sant Jordi της Βαρκελώνης.

Ο πεντάκις πρωταθλητής Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στον 5ο ομίλο ως επικεφαλής με τις Κάχα Λαμποράλ, Ουνικάχα Μάλαγα και Λιέτουβος Ρίτας, ενώ ο Ολυμπιακός θα αναμετρηθεί στον 8ο όμιλο με τις Φενέρμπαχτσε του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πλέον, Ζαλγκίρις Κάουνας και Βαλένθια. Όπως καταλαβαίνουμε, η πρόκριση στους 8 της διοργάνωσης αρχικά, κατακτώντας την πρώτη θέση του ομίλους τους, αλλά και η πρόκριση στους 4 είναι και από τους δύο "αιωνίους" εξίσου εφικτή, φτάνει αμφότεροι να δείξουν σοβαρότητα και το πραγματικό τους πρόσωπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν όλα πάνε όπως τα έχουν προγραμματίσει, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει ελληνικός "εμφύλιος" στον τελικό. Εάν όμως κάποιος από τους δύο τερματίσει δέυτερος στο όμιλο του, τότε οι "αιώνιοι" θα κοντραριστούν στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Στον 6ο όμιλο του ΤΟP 16, με το οποίο διαυσταρώνεται και ο όμιλος του Παναθηναϊκού στους προημιτελικούς, κληρώθηκαν οι Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ολίμπια Λιουμπλιάνα, Μπαρτσελόνα και Ρόμα, ενώ ο 7ος όμιλος συμπεριλαμβάνει τις Σιένα, Ρεάλ Μαδρίτης, Εφές Πίλσεν και Παρτιζάν.
Οι αγώνες αύτης της φάσης θα ξεκινήσουν στις 19 Ιανουαρίου μέχρι και τις 3 Μαρτίου.

Αναλυτικότερα:
Όμιλοι του TOP 16
Ε΄όμιλος(5ος): Παναθηναϊκός, Κάχα Λαμποράλ, Ουνικάχα Μάλαγα και Λιέτουβος Ρίτας
ΣΤ΄όμιλος(6ος): Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ολίμπια Λιουμπλιάνα, Μπαρτσελόνα και Ρόμα
Ζ΄όμιλος(7ος): Σιένα, Ρεάλ Μαδρίτης, Εφές Πίλσεν και Παρτιζάν
Η΄όμιλος(8ος): Ολυμπιακός, Φενέρμπαχτσε, Ζαλγκίρις Κάουνας και Βαλένθια

Επιμέλεια: Στασινή Φύτρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: