Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Η Lidl εξαγοράζει 10 ακίνητα της Aldi

Την πρόθεσή της να αποκτήσει 10 ακίνητα της Aldi που αποχώρησε από την Ελλάδα γνωστοποίησε με σχετική επιστολή της προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού ο ανταγωνιστής της εταιρείας, η επίσης γερμανική αλυσίδα Lidl. 




Πρόθεση της Lidl είναι να αποκτήσει την κυριότητα δέκα ακινήτων (οικοπέδων με ή χωρίς κτίσμα) από την εταιρεία Aldi Ελλας Supermarket και να υπεισέλθει ως μισθώτρια σε δύο συμβάσεις μίσθωσης ακινήτων της Aldi.
Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα του περασμένου Ιουλίου η Aldi Ελλάς ανακοίνωσε την πρόθεσή της για σταδιακό κλείσιμο των 36 καταστημάτων μέχρι τέλος του 2010 και την έξοδό της από την χώρα.
H Αldi είναι η δεύτερη γερμανική αλυσίδα μετά την Plus που δεν άντεξε την κρίση και υποχρεώθηκε στην αναστολή των εργασιών της, μόλις 20 μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του πρώτου της καταστήματος.
Από το Νοέμβριο του 2008 όταν και η Aldi, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους στο λιανεμπόριο διεθνώς, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, είχε δημιουργήσει δίκτυο 36 καταστημάτων και απασχολούσε περί τους 700 εργαζόμενους. Ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και σταδιακά κατέβαινε νότια. Μάλιστα, φιλοδοξούσε να επενδύσει στη χώρα μας σχεδόν 2 δισ. ευρώ. Μόνο ο πρώτος κεντρικός χώρος αποθήκευσης και διανομής εμπορευμάτων της (Logistics Center) στη ΒΙΠΕ Σίνδου κόστισε 85 εκατ. ευρώ και απασχολούσε 400 εργαζόμενους.
Το φθινόπωρο του 2009 είχαν ανοίξει τα πρώτα της καταστήματα στην Αθήνα (Λυκόβρυση, Ταύρο, Πειραιώς και Πατησίων), ενώ μέσα στο 2010 σχεδίαζε συνολικά τη δημιουργία έως 20 νέων καταστημάτων, κυρίως στη πρωτεύουσα και τη δημιουργία δεύτερου logistics center στη Πάτρα.

επιμέλεια: Δημήτρης Μαρμαρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: